Story Line

storyline01-IMG_6687

Story Line Maastricht: Storytellers on Stage

Donderdagavond 12 november 2015 was Lumière Cinema Maastricht het podium voor de eerste editie van Story Line Maastricht: Storytellers on Stage, een samenwerkingsproject van Lumière Cinema, Student & Society Initiative en petraquaedvlieg.nl

Dit nieuwe tweetalige (Nederlands en Engels) evenement brengt verhalenvertellers uit verschillende landen en disciplines bij elkaar: schrijvers, filmmakers, journalisten en dichters gaan met elkaar in gesprek over literatuur, film, media en de actualiteit.

Tijdens de eerste editie van dit nieuwe initiatief vonden twee evenementen tegelijkertijd plaats. Het Engelstalige deel richtte zich op verhalen uit en over het Midden-Oosten; in het Nederlandse deel stonden de verhalen over vluchtelingen en migranten centraal.

storyline02-Lumiere-Storytellers-140

Het programma:
Storytellers on Stage 1 (o.l.v. Petra Stienen – voertaal: Engels)
We verwelkomen drie bijzondere verhalenvertellers uit het Midden-Oosten, met arabist Petra Stienen als gastvrouw. Samen met de Belgisch-Koerdische filmmaker Sahim Omar Kalifa bekijken we zijn prijswinnende korte film BAGHDAD MESSI. Journalist Dirk Wanrooij vertelt over zijn jarenlange ervaringen in Caïro en leest voor uit zijn boek OPROER: KRONIEK VAN DE EGYPTISCHE REVOLUTIE. De derde gast is Malu Halasa, auteur van SYRIA SPEAKS: ART AND CULTURE ON THE FRONTLINE.
Storytellers on Stage 2 (o.l.v. Dana Linssen – voertaal: Nederlands)
Twee rasvertellers met een passie voor verhalen van migranten schuiven aan voor een gesprek met Dana Linssen, hoofdredacteur van De Filmkrant en filmrecensent voor NRC Handelsblad. Ilja Leonard Pfeijffer leest voor uit zijn succesroman LA SUPERBA, de Belgische journaliste Catherine Vuylsteke brengt een fragment van haar theatermonoloog VIET BLEU en presenteert haar film THE ART OF BECOMING.

storyline04-Lumiere-Storytellers-112

 

storyline03-STL001-Dia-Lumiere-2048x1080-1-NL